«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας θέση για την ανάρτηση του βουλευτή του κόμματος Παύλου Πολάκη, με την οποία καταφερόταν κατά δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών.

Όπως σημείωσαν πηγές της Κουμουνδούρου, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Στην ανάρτηση του, που συνοδευόταν από φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, ο κ. Πολάκης σημείωνε πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Ζητούσε επίσης «κατάργηση της ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, απόλυση του Γ. Πιτσιλή και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο υπουργείο Οικονομικων και στις εφορίες». Υποστήριζε επίσης ότι να τεθεί «υπό δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον μια από τις τέσσερις συστημικές τραπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο υπουργείο Οικονομικών».

Ν.Δ.: Ο κ. Πολάκης στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές

Η ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ.Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ».

Το κόμμα επανήλθε μάλιστα έπειτα από την τοποθέτηση των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος, καλώντας τον κ. Τσίπρα να διαγράψει και να αποπέμψει τον Παύλο Πολάκη από τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

Πηγή